Новини
26 Лютого 2021
783

Власник TikTok виплатить $92 мільйони за порушення конфіденційності даних деяких американців

Суд після майже річного розгляду справи повинен затвердити мирову угоду

Китайська компанія ByteDance готова виплатити $92 млн за колективним позовом щодо порушення конфіденційності персональних даних деяких американських користувачів додатка TikTok. Про це повідомляє Reuters з посиланням на документи, подані компанією до окружного суду в Іллінойсі.

“У колективному позові стверджувалося, що додаток TikTok “проникає у налаштування своїх користувачів і витягує широкий спектр особистих даних, враховуючи біометричні дані та контент, які відповідачі використовують для відстеження й профілювання користувачів TikTok з метою, серед іншого, таргетингу реклами та отримання прибутку”, — йдеться у повідомленні.

Компанія погодилася на мирову угоду за позовом до вимог на $92 млн після майже річного розгляду в суді. “Врегулювання було досягнуто після “експертного погляду зсередини на вихідний код TikTok” і великих посередницьких зусиль”, — зазначається у клопотанні, поданому до суду.

“Хоча ми не згодні з твердженнями позивачів, замість того щоб йти через тривалі судові розгляди, ми хотіли б зосередити наші зусилля на створенні безпечного та радісного досвіду спілкування у TikTok”, — заявили представники сервісу для коротких відео.

Як зазначає агентство, суд повинен затвердити угоду сторін. У Вашингтоні Федеральна торгова комісія та Міністерство юстиції США розглядають питання про те, чи виконав TikTok угоду 2019 року. Вона була направлена на захист приватного життя дітей.

Минулого року президент Дональд Трамп розпорядився заблокувати TikTok у США як загрозу національній безпеці країни. Щоб уникнути заборони, ByteDance домовилася про продаж своїх американських активів компаніям Oracle і Walmart. За умовами угоди, ByteDance повинна була зареєструвати американську компанію під назвою TikTok Global, продати 20% і зберегти за собою решту 80%.

Однак після того, як Трампа змінив на посту президента Джо Байден, власник TikTok відмовився від своїх планів, а адміністрація Байдена вирішила провести власну оцінку ризиків для безпеки даних американських користувачів, що виходять від відеосервісу.

Як писали американські ЗМІ, швидше за все, влада відмовиться від вимоги продати сервіс, якщо керувати даними користувачів TikTok буде якась третя довірена сторона.

Тим часом конкурент TikTok — китайська Kuaishou Technology, оператор популярного сервісу обміну короткими відео та основний конкурент Douyin, провела IPO у Гонконзі на 42 млрд гонконгських доларів ($5,4 млрд).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram