Новини
26 Грудня 2019
1 052

Власник Snapchat купив український стартап AI Factory за $166 мільйонів

За даними джерел, Snap Inc вже володіла часткою в компанії й тепер викупила частки інших інвесторів

Американська Snap Inc, власник месенджера Snapchat, придбала за $166 млн стартап AI Factory, у якого офіси в Сан-Франциско, Сочі, Запоріжжі та Києві. Про це повідомляє AIN.ua з посиланням на знайоме з ситуацією джерело.

За інформацією видання, $166 млн — сума після виплати боргів. Оцінка ж стартапу склала $200 млн.

Джерело видання також повідомив, що Snap Inc вже володіла часткою в компанії й тепер викупила частки інших інвесторів. Операція вже закрита.

AI Factory заснована у 2018 р. Олександром Машрабовим і Григорієм Ткаченко, які відповідають за технічну частину, а також Віктором Шабуровим (операційна частина).

Стартап зокрема розробив функції Cameo, яка робить з селфі коротке відео з накладенням різних ефектів і стікерів. Snapchat додав функцію на початку грудня 2019 р.

Для запуску функції користувач повинен зробити селфі, а потім вибрати стать — сервіс адаптує фотографію користувача під одне зі 150 відео і додасть на статичний знімок емоції.

Команда стартапа становить близько 70 осіб, які працюють в Сан-Франциско, Києві, Сочі та Запоріжжі. За даними видання, в результаті операції Машрабов і Ткаченко перейшли в Snap, але на які позиції — не уточнив. Він лише додав, що вони будуть розвивати Cameo.

На запит про угоду в Snap оперативну відповідь отримати не вдалося. Засновник компанії Віктор Шабуров також відмовився від коментарів.

Як писали раніше Investory News, Snap планує випустити боргові цінні папери на суму $1 млрд для оборотного капіталу і потенційних придбань з терміном погашення 1 серпня 2026 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram