Новини
4 Грудня 2019
1 415

Власник Louis Vuitton втратив мільярди доларів через новини про мита США

Ціна одного паперу компанії знизилася на 2,4%

Глава французької LVMH, якій належать марки Christian Dior, Louis Vuitton і Givenchy, Бернар Арно втратив $4,8 млрд через ризик введення США мита на французькі товари, свідчать дані лічильника Forbes Real Time.

На торгах у вівторок, 3 грудня, акції LVMH дешевшали: ціна одного паперу компанії знизилася на 2,4% до €387 ($428,7) за акцію (за даними на 17:19 за київським часом). Також більш ніж на 3% впали акції ArcelorMittal, Airbus, Kering, на 2% і більше — Hermes International і Renault, більш ніж на 1% — Michelin, Peugeot та інших компаній.

Бернар Арно — найбагатша людина Європи. Він знаходиться на третьому місці в рейтингу найбагатших людей світу за версією Forbes. Видання оцінює статок бізнесмена в $102,8 млрд. Основний його актив — концерн LVMH, куди входять бренди Louis Vuitton, Givenchy, Guerlain, Kenzo, Moet & Chandon, Hennessy та інші.

Також понад $800 млн, за інформацією Forbes, втратив 3 грудня Франсуа Піно, засновник групи Kering, що володіє брендами Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga, Alexander McQueen, Bottega Veneta, Boucheron. Його статок скоротився до $34 млрд.

Раніше американська влада заявила, що можуть ввести 100%-ий податок на французькі товари. Це відповідь на введення в цій країні нового податку на цифрові послуги для великих компаній, що може торкнутися Google, Apple, Facebook і Amazon.

Як писали раніше Investory News, Бернар Арно став другим у рейтингу найбагатших мільярдерів світу за версією Forbes Real-Time. Французький бізнесмен обігнав американця Білла Гейтса, статки якого на той момент оцінювалася у $106,8 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram