Новини
5 Грудня 2019
1 319

Власник Gucci може придбати італійський бренд спортивного одягу Moncler

Підштовхнути до переговорів про покупку могла нещодавня угода LVMH та Tiffany

Власник Gucci та Saint Laurent — група Kering мільярдера Франсуа Піно почала переговори щодо покупки італійського бренду спортивного одягу Moncler, повідомляє Business Insider з посиланням на джерела.

За їх словами, вище керівництво Kering вже зустрічалося з топменеджерами Moncler, але поки що немає впевненості в тому, що обговорення призведе до угоди.

Kering, одна з найбільших у світі компаній з виробництва предметів розкоші, була заснована в 1962 р. Їй належать такі модні бренди, як Gucci, Saint Laurent і Balenciaga. Штаб-квартира групи знаходиться в Парижі, компанію очолює мільярдер Франсуа-Анрі Піно (займає третє місце в списку найбагатших людей Франції за версією Forbes, $29,7 млрд).

Акції Moncler в цьому році зросли на 33%, зараз загальна вартість компанії оцінюється в $11 млрд. Щоб купити італійський бренд, Піно доведеться переконати найбільшого акціонера Moncler Ремо Руффіні (20-й в італійському списку Forbes, $2,2 млрд) продати свою частку у 22,5%.

Представник Kering відмовився від коментарів, а представник Moncler не був доступний для коментарів.

Як пише видання, придбання Moncler допоможе Kering залишитися в боротьбі з її основним конкурентом — компанією LVMH, якій належать Louis Vuitton, Givenchy, Christian Dior і Bvlgari.

Крім того, підштовхнути Kering до переговорів про покупку Moncler могла недавня угода французької групи LVMH (бренди Louis Vuitton, Bulgari та ін.) і американського бренду прикрас Tiffany & Co. Минулого тижня LVMH оголосила про покупку Tiffany за $16,2 млрд, або $135 за акцію.

Нагадаємо, глава французької LVMH, якій належать марки Christian Dior, Louis Vuitton і Givenchy, Бернар Арно втратив $4,8 млрд через ризик введення США мита на французькі товари. Ціна одного паперу компанії знизилася на 2,4%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram