Новини
1 Квітня 2021
717

Власник Dragon Capital отримав дозвіл на придбання банку Новинського

Частину акцій буде продано й колишньому керівнику українського “Альфа-Банку”

Національний банк України (НБУ) погодив придбання 75,01% акцій АТ “Юнекс Банк” Томашем Фіалою через низку компаній групи Dragon Capital. Крім того, регулятор дозволив Івану Світеку придбати прямо 24,99% акцій цього банку, йдеться у повідомленні на сайті НБУ.

Такі рішення 1 квітня 2021 року ухвалив Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем. “Рішення ухвалені за результатами всебічного аналізу пакетів документів заявників”, — йдеться у повідомленні.

Наразі контролером АТ “Юнекс Банк” є Вадим Новинський, який опосередковано володіє 100% статутного капіталу банку.

Згідно з даними НБУ, на 1 жовтня 2020 року за розміром загальних активів “Юнекс Банк” посідав 64 місце (796,83 млн грн) серед 74 банків, що діють у країні.

Dragon Capital — одна з найбільших інвесткомпаній України. Працює у галузі прямих інвестицій та фінансових послуг, надає повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів. Кінцевим бенефіціаром в держреєстрі зазначений громадянин Чехії, президент Європейської бізнес асоціації Томаш Фіала.

Громадянин Чехії Іван Світек у 2017-2019 роках очолював український “Альфа-Банк”.

Нагадаємо, влітку минулого року стало відомо, що польська компанія Getin Holding S.A. не продаватиме акції “Ідея Банку” Dragon Capital через невиконання умов попередніх домовленостей.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram