Новини
20 Грудня 2021
793

Владислав Чечоткін: Rozetka готується до можливого IPO

Компанія має великі плани — охопити 10% роздрібного товарообігу України

Український онлайн маркетплейс Rozetka готується до первинного публічного розміщення акцій (IPO), що є одним із можливих шляхів розвитку компанії. Про це повідомив співзасновник і співвласник компанії Владислав Чечоткін на гала-івенті НВ “Україна та Світ 2022”, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“IPO просто один із можливих шляхів, не звичайнісінький шлях для України, але треба до цього готуватися”, — зазначив він.

Чечоткін нагадав, що після входження у компанію міноритарного співвласника фонду під управлінням Horizon Capital 2015 року, Rozetka щороку проходить аудит однієї з компаній “Великої четвірки”. “Вибудовуємо процеси та бізнес, який у майбутньому можемо презентувати для публічного розміщення”, — наголосив він.

За словами бізнесмена, амбіцією Rozetka є охопити 10% роздрібного товарообігу України, що наразі становить близько $6-8 млрд, і до її виконання ще “довго-довго йти”.

Водночас Чечоткін вказав на тренд “цифровізації всього і вся”, спрогнозувавши зростання частки онлайн торгівлі до 25%. “А значить компанії протягом 3-5 років треба просто утримати свою частку на ринку в 50-60%”, — наголосив він.

Нагадаємо, в Україні з грудня минулого року можна придбати акції Facebook, Tesla, Netflix і Microsoft.

У листопаді 2021-го українцям розширили список всесвітньо відомих компаній для придбання акцій — це надало старт обігу акцій на українському регульованому та нерегульованому ринках.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram