Новини
19 Січня 2021
861

Влада Туреччини заборонила рекламу в Twitter, Periscope і Pinterestst

Через порушення закону рекламодавцям загрожують значні штрафи

Управління інформаційних і комунікаційних технологій Туреччини заборонило Twitter, Periscope і Pinterest укладати нові рекламні контракти до того часу, поки соцмережі не призначать своїх офіційних представників у країні, повідомляє Reuters.

Публікація реклами на платформах заборонена відповідно до нового закону Туреччини про соціальні мережі. За порушення рекламодавцям загрожує штраф обсягом 1 млн турецьких лір (близько $135 тис.).

Twitter, Facebook і Pinterest вже були оштрафовані на 30 млн лір кожна ($4 млн).

Сервіси повинні призначити представника з турецьким громадянством, щоб оперативно працювати з контентом.

Компанії, які не будуть дотримуватися вимог, ризикують втратити до 90% пропускної спроможності каналів зв’язку.

Раніше Facebook і YouTube вирішили підкоритися владі й призначити своїх представників у Туреччині. Попередні місяці Facebook, YouTube і Twitter були оштрафовані за недотримання згаданого закону.

Як писали раніше Investory News, Facebook, YouTube і Twitter, можуть бути оштрафовані у Великій Британії до 10% від їх глобального доходу.

Нагадаємо, Федеральна торгова комісія США (FTC) спільно з представниками влади з 48 штатів подала колективний позов проти Facebook. Регулятор звинувачує компанію у порушеннях антимонопольного законодавства та просить суд зобов’язати соціальну мережу продати Instagram і WhatsApp.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram