Новини
8 Жовтня 2020
849

Влада Кіпру вирішила відібрати сім “золотих паспортів” – прізвища не називаються

Процедуру визнання отримання громадянства недійсним уже запущено

Влада Кіпру у результаті чергової перевірки законності натуралізації в обмін на інвестиції вирішила позбавити громадянства семеро осіб, повідомляє Кіпрське інформаційне агентство.

Як заявив офіційний представник уряду Кіріакос Кусіос, щодо цих людей, імена та прізвища яких не вказуються, вже запущена процедура визнання отримання громадянства недійсним. “Щодо інших фігурантів “підозрілого” списку розслідування триває”, – наголосив він.

Зазначається, що комітет вивчив 12 тек, у яких містяться відомості про 42 осіб, які на думку слідства, входять до “групи високого ризику”.

Під час розслідуванні з’ясувалося, що дані про 35 з них відповідають критеріям, необхідним для надання кіпрського громадянства. Ще семеро осіб отримали паспорти під хибним приводом або шляхом приховування важливої ​​інформації.

“Ці дані передали в Генпрокуратуру, яка прийме рішення про те, чи потрібно розпочати процес анулювання громадянства”, – йдеться у повідомленні.

На початку вересня стало відомо, що влада Кіпру має намір перевірити видані паспорти за інвестиції в економіку країни за всі 18 років дії програми – з 2002 року по 31 липня 2020-го, коли її правила були змінені. Приводом стало розслідування Al Jazeera щодо продажу документів сумнівним особам.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram