Соцмережі
28 Вересня 2020
841

Влад Пономарь: Свіжі та актуальні новини фінансів України

Приватбанк, новий випуск ОВДП, нові податки

-ЄС висловлює жаль через відсутність кримінального розслідування про виведення Коломойським $5 млрд із Приватбанку, повідомив віце-президент Європейської Комісії, високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель.

-Заступник глави НБУ Дмитро Сологуб висловив сумнів у тому, що Мінфін зможе профінансувати дефіцит, закладений у проекті держбюджету-2021 на рівні 270 млрд грн, у т.ч. залучити позики на 549 млрд грн через випуск ОВДП.
“Велике питання, чи є для цього ємність внутрішнього ринку. Крім того, існує ризик, що спрацює ефект витіснення. Не можна одночасно хотіти, щоб банки кредитували економіку, кредитували іпотеку, і в той же час закладати такі обсяги боргового фінансування дефіциту бюджету”, – зауважив Д. Сологуб.

-Податківці отримають дані про банківські рахунки фізосіб, фопів, юросіб, – законопроект.

-Власників авто середнього класу змусять платити податок на розкіш.

-Неврегульований статус Приватбанку сьогодні розглядається інвесторами як один з найбільших чинників ризику в країні — Іноземний інвестор Ричард Дейтц про досвід вкладення в Україну майже мільярда доларів:

“Ми стежимо за всіма основними політичними і економічними новинами — програмою МВФ, керівництвом НБУ, ПриватБанком, COVID тощо, а також дуже уважно відстежуємо економічні дані. Що стосується ПриватБанку, я думаю, що неврегульований статус банку сьогодні розглядається інвесторами як один з найбільших чинників ризику в країні. Тому що багато хто розглядає рішення щодо ПриватБанку як показник того, чи зможе країна нарешті позбутися спадщини свого минулого. Всі розуміють, що сталося в цьому банку, і всі ми бачили тиск, з яким стикалися урядовці, такі як Гонтарева і Данилюк, які робили дії, які були абсолютно доречні і захищали національні інтереси України. Тож, якщо націоналізація буде скасована або станеться щось подібне, це стане величезним червоним прапором для інвесторів. Той факт, що ситуація все ще здається невирішеною безумовно стримує інвестиції в Україну.
Одні з найбільших проблем я бачу всередині Ради. Я бачу, що Зеленський не може контролювати навіть свій блок. Сам блок насправді являє собою серію фракцій. Деякі депутати так званої партії реформ досить чітко реагують на певні сили олігархів, чий порядок денний дуже шкідливий для України. Таким чином, ми бачимо навіть у партії Зеленського депутатів Ради, які насправді налаштовані проти реформ і які блокують і зривають програму реформ. Це розчаровує мене і, що більш важливо, розчаровує українських громадян, які боролися і заплатили дуже високу ціну, щоб домогтися розриву з минулим і вибрати кращий шлях для своєї країни”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram