Новини
31 Липня 2019
941

Вкрали голос: VB Assets подала до суду на Amazon, звинувачуючи її у незаконному використанні своїх технологій

Мова йде про систему розпізнавання голосу, що була розроблена компанією VoiceBox Technologies

Компанія VB Assets, що володіє патентами на технології розпізнавання голосу розробника VoiceBox Technologies, звинуватила Amazon у незаконному використанні своїх технологій та подала на компанію до суду, повідомляє Bloomberg.

За інформацією видання позов стосується шести патентів, пов’язаних з голосовими інтерфейсами, продажами та рекламою. “У прес-службі Amazon ситуацію щодо позову не прокоментували”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що VoiceBox засновано у 2001 році. Компанію називають піонером в розробці технологій розпізнавання голосу – у 2006 році компанія представила пристрій, здатний за голосовим командам програвати музику, шукати інформацію та виконувати інші функції.

“У 2011 році співробітники компанії зустрілися з представниками Amazon, щоб запропонувати їм ліцензію на використання свого програмного забезпечення, що розпізнає мову. Тоді Amazon від операції відмовилася, а у 2014 році представила голосового помічника Alexa і розумну колонку Echo, які мали назвичайну подібність з тим, що тоді пропонувала VoiceBox”, – зазначається у позові.

Видання додає, що у 2016 році Amazon найняла головного наукового співробітника VoiceBox Філіпа Ді Крісто, а також запросила інших співробітників компанії. У відповідь на це гендиректор VoiceBox Майк Кенневік у 2017 році відправив главі Amazon Джеффу Безосу лист із пропозицією купити компанію. “Водночас він зустрівся з представниками Amazon і передав їм резюме патентного портфеля VoiceBox”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2018 році VoiceBox була продана розробнику технологій розпізнавання мовлення Nuance Communications. “Але патенти, про які йде мова в позові, після угоди були передані компанії VB Assets. Її єдиним керівником є Майк Кенневік”, – пише Bloomberg.

Крім того, представник VB Assets розповів, що компанія належить трасту, який заснований в інтересах співробітників й інвесторів VoiceBox. “Подробиці розкривати він відмовився”, – наголошує видання.

Нагадаємо, що за останні декілька місяців це вже не перше звинувачення стосовно Amazon. Так, у липні Investory News писали, що Єврокомісія почала антимонопольне розслідування відносно компанії. Претензії влади ЄС пов’язані з тим, що інтернет-гігант і сам продає товари, і надає майданчик іншим, збираючи дані про них. Американській компанії може загрожувати штраф в розмірі до $23 млрд.

Попри це, згідно з другим щорічним рейтингом та звітом BrandZ, Amazon вкотре став найціннішим роздрібним брендом у світі. Його вартість складає $315,5. Друге місце серед 75 брендів посів китайський гігант електронної комерції Alibaba, вартість якого у порівнянні з минулим роком збільшилася на 48% і склала $131,2 млрд, випередивши McDonald’s ($130,4 млрд), який очолив третю сходинку рейтингу.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram