Новини
18 Червня 2019
965

Визначилися: Криптовалюта від Facebook запускається у 2020 році

 Вартість Libra буде прив’язана до резерву різних активів

Компанія Facebook офіційно оголосила про плани запуску власної криптовалюти Libra у 2020 р. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому у вівторок, 18 червня, в офіційному блозі соціальної мережі.

Згідно повідомлення, здійснювати транзакції з використанням Libra можна буде за допомогою сервісів Facebook Messenger, WhatsApp, а також розробляється в даний момент спеціальний додаток.

Facebook створила підрозділ Calibra (окремий юридичний суб’єкт, зареєстрований в FinCEN як постачальник фінансових послуг), який буде забезпечувати поділ фінансових і соціальних даних, а також роботу криптовалюти. На її базі буде створено цифровий гаманець, який дозволить платити за онлайн-покупки за допомогою Libra.

За словами представників компанії, зробити переказ цифрової валюти буде так само просто, як відправити текстове повідомлення на телефон.

Як підкреслює Facebook, функціонування нової валюти буде засновано на технології блокчейн — децентралізованої бази даних, пристрої зберігання інформації якої не підключені до загального сервера.

Як повідомляється на офіційному сайті нової платіжної мережі, вартість Libra буде прив’язана до резерву різних активів, а управління мережею буде здійснювати некомерційна організація Libra Association.

Кожна одиниця Libra буде забезпечена кошиком валют й інших активів, які разом сформують Libra Reserve. Маються на увазі банківські депозити та  державні цінні папери від найбільш довірених центробанків, що нібито дозволить забезпечити низьку волатильність.

Серед членів-засновників асоціації – Mastercard, PayPal, Visa, Booking Holdings, eBay, Facebook, Uber, Spotify, Vodafone, Coinbase, Xapo й інші відомі компанії. При цьому жоден учасник організації не може володіти більш ніж 1% голосів, що стосується і Facebook.

Нагадаємо, днями провідні міжнародні платіжні системи Visa і Mastercard, сервіс онлайн-платежів PayPal, транспортний сервіс Uber і сервіс онлайн-бронювання житла Booking.com підтримали ще офіційно не анонсований на той час блокчейн-проект Facebook зі створення власної криптовалюти. Кожна компанія вносить для її створення $10 млн.

Напередодні Facebook оголосила про створення власної криптовалюти і розшук інвесторів. Створити власну криптовалюту у Facebook планували ще в грудні 2018 року.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram