Новини
23 Жовтня 2019
1 528

Візьмуть під контроль: SoftBank придбає 80% акцій WeWork

Як результат – мережу коворкінгів буде оцінено в $8 мільярдів

SoftBank разом із найбільшою у світі мережею коворкінгів WeWork уклали угоду щодо придбання японською компанією 80%-вої частки в стартапі (наразі SoftBank володіє 29% акцій WeWork), повідомляє CNBC.

Зазначається, що компанія планує надати мережі коворкінг $5 млрд у рамках нового фінансування і $3 млрд як тендерну пропозицію для існуючих акціонерів.

Як зазначив Масайосі Сон, голова та виконавчий директор SoftBank, WeWork поки є лідером у сфері робочого середовища для людей. “Проблеми зростання компанії не є чимось незвичайним для провідних світових корпорацій”, – запевнив він.

І додав, оскільки бачення SoftBank щодо стартапу залишається незмінним, компанія вирішила підтримати WeWork, надавши значний приплив капіталу й операційну підтримку. “Ми залишаємося вірними політиці роботи компанії, її співробітникам, клієнтам й орендодавцям”, – йдеться в заяві Сона.

Згідно з умовами угоди головний операційний директор SoftBank Марсело Клауро стане виконавчим головою ради директорів WeWork. А колишній гендиректор WeWork Адам Нейман повинен буде її покинути.

Однак він збереже частку в WeWork і залишиться спостерігачем у раді директорів. Так, за інформацією Wall Street Journal, SoftBank передасть Нейману $1,7 млрд в обмін на його згоду піти з поста голови ради директорів і відмовитися від права голосу.

За даними видання, в ході операції з купівлі 80% акцій, WeWork буде оцінено в $8 млрд – це майже в шість разів менше оцінки, яку компанії дали приватні інвестори на початку року.

Раніше Investory News писали, наприкінці вересня SoftBank заявив, що веде переговори з мережею коворкінгів WeWork щодо збільшення інвестицій в $1,5 млрд.

Загалом, рішення WeWork скасувати вихід на біржу, а також зниження ціни на акції Uber, значною мірою відбилися на фінансовому становищі SoftBank, який інвестував в обидві компанії – його прибуток за фінансовий рік знизився до 1,01 трлн єн ($9,4 млрд).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram