Новини
19 Червня 2019
1 306

Висока ціна: KPMG виплатить $50 млн штрафу за махінації

Аудиторська компанія погодилася виплатити штраф, щоб врегулювати претензії з боку Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC

Згідно з повідомленням SECаудитор змінив результати проведених аудиторських перевірок після отримання інформації про те, що Рада з нагляду за бухгалтерською звітністю публічних компаній США (PCAOB) проведе перевірку діяльності компанії.

Комісія встановила, що численні фахівці з аудиту KPMG обманювали під час внутрішніх іспитів з навчання, поширюючи між собою відповіді та маніпулюючи результатами тестування.

Голова SEC Джей Клейтон сказав, що комісія вважає поведінку співробітників KPMG “порушенням етичних норм” і “просто неприйнятною”.

Представник KPMG заявив, що аудитор “зважив на важливі уроки, що виніс з цього досвіду”, додавши, що фірма стала ще сильнішою, повідомляє Reuters.

KPMG погодилася виплатити штраф і виконати низку зобов’язань, в тому числі найняти незалежного консультанта для аналізу і оцінки етики та сумлінності компанії і дотримання нею різних зобов’язань.

Як нещодавно писали Investory News, ДФС хоче стягнути з холдингу “Баядера” 786 млн грн. Компанія планує оскаржити дане рішення в суді.

Також із-за фінансових проблем під управління фахівців консалтингової компанії KPMG переходять 23 заклади Jamie’s Italian у Великобританії, а також ресторани Fifteen, Barbecoa і Jamie’s Diner в аеропорту Гатвік.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram