Новини
18 Травня 2021
793

Visa і Mastercard поступово знижуватимуть комісію інтерчейндж до 0,9%

Це сприятиме здешевленню вартості безготівкових операцій та захисту інтересів українців

Національний банк України (НБУ) спільно з платіжними системами Visa і Mastercard підписали Меморандум про сприяння конкурентному платіжному ринку в Україні, повідомляє пресслужба регулятора.

“Меморандум є відкритим для приєднання будь-якими платіжними організаціями платіжних систем та іншими учасниками ринку”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначив заступник голови Нацбанку Олексій Шабан, з огляду на стратегічну важливість для України подальшого розвитку безготівкової економіки й, зокрема, поширення безготівкових платежів, був узгоджений підхід до поступового зниження граничного розміру ставок внутрішньодержавних міжбанківських комісій (інтерчейндж).

За його словами, відповідне рішення сприятиме зниженню вартості безготівкових операцій та захисту інтересів українців — користувачів платіжних карт, а також — розвитку конкуренції та розширенню можливостей для появи нових інструментів безготівкових розрахунків.

З цієї метою компанії Visa і Mastercard звернулися до Антимонопольного комітету України із заявою щодо дозволу на узгоджені дії. Після отримання такого дозволу вони розпочнуть поступове зниження граничних розмірів ставок комісії інтерчейндж.

Зокрема комісії складатимуть:

• з 1 липня 2021 р. — не більше ніж 1,2%;

• з 1 липня 2022 р. — не більше ніж 1%;

• з 1 липня 2023 р. — не більше ніж 0,9%.

Своєю чергою гендиректор Mastercard в Україні та Молдові Інга Андрєєва додала, що меморандум про поетапне ринкове зниження рівня комісій інтерчейндж покликаний забезпечити розвиток безготівкових розрахунків в Україні.

“Він відповідає принципам ринкової економіки в інтересах усіх учасників ринку. Сподіваємося на оперативний розгляд АМКУ звернення та позитивне рішення, яке дозволить знизити комісії інтерчейндж в Україні, розпочинаючи вже з липня цього року”, — наголосила вона.

Раніше Investory News писали, що в Україні понад 50% операцій з платіжними картками безготівкові.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram