Новини
3 Червня 2020
1 029

Виручка Zoom зросла на 169% до понад $300 мільйонів

Прибуток на акцію за підсумками кварталу склав $0,2

Виручка сервісу для відеоконференцій Zoom зросла на 169% і досягла $328,2 млн у першому кварталі 2020 р. у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, йдеться у звіті компанії.

Як зазначив засновник і глава Zoom Ерік Юань, на розвиток сервісу вплинула епідемія коронавірусу.

“Ми були вражені зростанням глобального попиту на Zoom в першому кварталі. Епідемія коронавірусу потербувала рішень для віддаленої комунікації. Люди використовували Zoom для роботи, навчання та особистого життя”, — розповів засновник компанії.

Прибуток на акцію за підсумками кварталу склав $0,2. Прогноз по прибутку на акцію за фінансовий рік Zoom скоригувала з $0,42-0,45 до $1,21-1,29, а прогноз виручки — з $905-915 млн до $1,78-1,8 млрд.

Компанія не розкрила дані по аудиторії. Однак за даними аналітичної компанії Apptopia, до 27 травня мобільний додаток Zoom налічувало 173 млн активних користувачів на місяць у порівнянні з 14 млн користувачів 4 березня, вказує CNBC.

Витрати зросли на 330% до $103,7 млн. Найбільше компанія витратила на центри обробки даних і збільшення пропускної спроможності сервісу, щоб задовольнити попит, що збільшився на фоні масового переходу на “віддаленку”.

Всупереч зростанню виручки, акції Zoom подешевшали майже на 4% — витрати на хмарні сервіси перевищили очікування аналітиків.

Як писали раніше Investory News, число щоденних користувачів сервісу відеоконференцій Zoom для проведення онлайн-нарад збільшилася за останні три тижні на 50% і склало 300 млн осіб.

За березень на фоні карантину попит на сервіси для відеоконференцій виріс більше ніж у 7 разів. В Україні, з моменту початку офіційного карантину, — у 5 разів. Найпопулярнішим сервісом для відеодзвінків як в Україні, так і у світі став Zoom.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram