Новини
6 Серпня 2021
662

Виробники китайського алкоголю та сигарет втратили мільйони через репресії

У ЗМІ з’явилась інформація, що неповнолітні можуть купувати електронні сигарети, всупереч забороні

Акції китайських компаній, що виробляють алкоголь та електронні сигарети, впали на фоні репресій з боку держави, пише Bloomberg.

Китайські компанії, що виробляють спиртні напої та електронні сигарети, стали черговою жертвою на ринку під час боротьби Пекіна з “хибними індустріями”. Акції тютюнової компанії Huabao International Holdings впали більш ніж на 11%, а виробника пакування для сигарет Shenzhen Jinjia — майже на 5%.

Причиною стали новини від державних ЗМІ про незаконний продаж сигарет підліткам. Інвестори побоюються, що державні репресії торкнуться не тільки цифрових, але й нетехнологічних компаній. Хвилювання спровокували глобальний розпродаж акцій на $1 трлн минулого місяця.

Після повідомлень державних ЗМІ про вплив алкоголю на розвиток раку, акції виробника спиртних напоїв Kweichow Moutai, найдорожчої китайської нетехнологічної компанії, подешевшали на 1,5%, а її конкурента Wuliangye Yibin — на 3,1%.

У виданнях КНР також з’явився матеріал про шкоду неправильного використання батьками гормонів росту для дітей. Це обвалило на 10% і 17% акції біофармацевтичних фірм Changchun High & New Technology Industry та Anhui Anke Biotechnology.

На цьому фоні інвестори звертають увагу на галузі, які підтримує уряд країни. Зокрема — на виробництво електрокарів і поновлювані джерела енергії, пише Bloomberg.

“Впевненість хитка. Будь-які негативні новини зараз дуже важливі”, — пояснив аналітик Capital Securities Corp Гу Сянцзюнь.

Раніше акції китайської компанії Tencent різко впали після того, як державні ЗМІ назвали її відеоігри опіумом для народу. Засновник компанії Ма Хуатен втратив $14 млрд, не дивлячись на його порівняно лояльне ставлення до чинної партії. Репресивні заходи держави також торкнулися Alibaba.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram