Новини
10 Листопада 2020
809

Виробники COVID-тестів подешевшали на $38 мільярдів на новинах про вакцину

Американський фармвиробник Pfizer оголосив про 90%-ву ефективність свого препарату

Акції компаній, що розробляють і продають тести на коронавірус обвалилися на торгах у вівторок, 9 листопада, повідомляє Bloomberg.

“Папери дешевшають після того, як німецька біотехнологічна компанія BioNTech і американський фармвиробник Pfizer повідомили, що вакцина від COVID-19, яку вони розробляють, показала 90%-ву ефективність”, – наголошує видання.

У зв’язку з цим в інвесторів з’явилися побоювання з приводу стійкості прибутків на ринку медичних тестів. “У цілому близько 10 виробників тестів, акції яких торгуються на біржах, подешевшали на $38 млрд”, – підрахували у Bloomberg.

Найбільше знизилися папери американської компанії Qiudel Corp., які на Nasdaq стали дешевшими на 32%. При цьому капіталізація компанії скоротилася майже на $4 млрд, до $8,1 млрд. Істотне падіння продемонстрували також акції Hologic Inc. і Quagen – мінус 7% і 9,9% відповідно.

“В обох випадках у грошовому відношенні втрати капіталізація скоротилася більш ніж на $1 млрд. У мінусі на торгах 9 листопада також були акції Thermo Fisher, Abbott, Danaher”, – зазначає видання.

Як повідомляє американська компанія Pfizer, вакцина від коронавірусу, яку вона розробляє з німецькою BioNTech, показала більш ніж 90%-ву ефективність у ході третьої фази випробування.

“Серед більше ніж 43 тис. осіб, що пройшли вакцинацію, було виявлено 94 випадки зараження коронавірусом. Захист досягається через 28 днів після початкової вакцинації, яка складається з двох доз”, – йдеться у повідомленні.

У компанії наголосили, що наразі значно наблизилися до того, аби надати людям в усьому світі такий необхідний прорив, який допоможе покласти край глобальній кризі в галузі охорони здоров’я.

До речі, за словами глави компанії Альберта Бурла, вакцина від коронавірусу може бути безкоштовною для всіх жителів США. Глава Pfizer наголосив, що компанія за досить низькою ціною поставить Вашингтону дози потенційної вакцини. І висловив припущення, що більшість країн також забезпечать безкоштовне розповсюдження вакцини.

Акції американської компанії збільшилися на 15%, станом на вечір 9 листопада зростання скоректувалося до 9,5%.

Раніше Investory News писали, що вакцина від коронавірусу, яку французька фармацевтична компанія Sanofi розробляє спільно з британською GlaxoSmithKline, коштуватиме менше ніж €10 ($11,83) за одну дозу, якщо буде схвалена до використання.

Нагадаємо, згідно з опитуванням консалтингової компанії Kekst CNC громадян США, Великої Британії, Німеччини, Швеції та Японії, кожна п’ята особа у світі навіть після випуску вакцини планує менше подорожувати й ходити у ресторани.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram