Новини
27 Травня 2019
1 995

Виробника продтоварів “Чумак” буде продано Дельта Вілмар

Деталі угоди стануть відомими через декілька днів

Фото: Pixabay

“Дельта Вілмар”, дочірня компанія транснаціональної агропромислової корпорації Wilmar International Ltd, вирішила придбати в інвестиційної компанії Dragon Capital виробника харчових продуктів “Чумак”, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Чумак” – один з найбільших виробників харчових продуктів в Україні. “Дельта Вілмар” купує цю компанію повністю”, – повідомив агентству гендиректор “Дельта Вілмар” Юрій Голянич. Агенція додає, що “деталі угоди будуть відомі пізніше”.

Повідомляється, що на сайті Антимонопольного комітету вказано – регулятор вже погодив купівлю компанією Flottotrade Limited компанії Crestone Investments Limited (обидві – Кіпр). Компанія Crestone Investments володіє ТОВ “Дочірня компанія” Чумак”, кінцевим бенефіціаром якого є глава Dragon Capital Томаш Фіала.

За даними кіпрського реєстру, одним із директорів компанії Flottotrade Limited є російський бізнесмен Іван Сідорок, який за інформацією, вказаною на сайті, є співзасновником спільного підприємства Wilmar Nizhny Delta з азіатським агропромисловим холдингом Wilmar International Ltd.

Також повідомляється, що згідно з фінансовим звітом компанії, виторг “Чумака” у 2018 році склав майже 1,5 млрд грн (+24%), чистий дохід зріс у 3,5 раза, до 100,4 млн грн.

“Чумак” – найбільший виробник харчових продуктів: консервованих овочів, соусів, кетчупів, макаронів, майонезів, десертів. Також випускає продукцію для торгових мереж і HoReCa під ВТМ.

ТОВ “Дельта Вілмар СНД” створено у 2004 році. Виробляє масложирову продукцію та інгредієнти для хлібобулочних, кондитерських виробів і молочних продуктів. До структури компанії входить два заводи – один з переробки тропічних олій, інший – по переробці олійних культур, а також комплекс з перевалки рослинних олій в порту “Південний”.

Раніше Investory News писали, президент Roshen придбав агрокомпанію “Летичів Агро” на Хмельниччині. Супровід угоди з купівлі-продажу здійснювався інвестиційною компанією InVenture і “Земельним Союзом України”. Сума контракту не відома.

Нагадаємо, “Аграрний фонд Терещенка”, що знаходиться в Житомирській області і має загальну площу земельного банку – близько 7 тис. га увійшов до складу “Кусто Агро”. Так агрокомпанія планує збільшити урожайність на 10-15% і досягти рентабельності 23-35%.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram