Новини
17 Березня 2020
1 230

Виробник штучного м’яса Impossible Foods залучив $500 мільйонів

Залучені кошти компанія витратить на збільшення виробництва та розширення мережі реалізації

Виробник штучного м’яса Impossible Foods залучив у своєму останньому раунді фінансування близько $500 млн, повідомляє Crunchbase.

Раунд фінансування очолив Mirae Asset Global, також у ньому брали участь фонди Khosla Ventures, Horizons Ventures і Temasek.

Таким чином, за 9 років свого існування компанії вдалося залучити $1,3 млрд. Отримані інвестиції компанія витратить на збільшення виробництва, а також розширення мережі реалізації — не тільки в США, але й в інших країнах.

“Наша місія — замінити до 2035 р. найбільш руйнівну технологію у світі — використання тварин для виробництва харчових продуктів. Для цього нам необхідно подвоювати виробництво в середньому протягом 15 років щороку та подвоїти обсяг досліджень, а також інновацій. Ринок має свої злети й падіння, але глобальний попит на харчові продукти завжди є, і терміновість нашої місії тільки зростає”, — заявив генеральний директор Impossible Foods Патрік Браун.

Impossible Foods конкурує в рослинному альтернативному просторі, популярність якого зростає. Бургери зі штучним м’ясом можна знайти в ресторанах по всій країні, в тому числі в більш ніж 7 тис. місць Burger King. Beyond Meat, яка була добре прийнята інвесторами, коли вона стала публічною минулого року, є другим за популярністю відомим брендом у цій галузі.

Однак у компанії є ще один конкурент — Cargill Inc. Компанія відома тим, що торгує зерновими культурами, такими як кукурудза і соя, по всьому світу і поставляє яловичий фарш. Тепер компанія має намір запустити у виробництво котлети для гамбургерів і мелені продукти зі штучного м’яса.

Як пишуть ЗМІ, 155-річна компанія являє собою значну конкуренцію для стартапів Beyond Meat і приватної компанії Impossible Foods із Кремнієвої долини.

Раніше Investory News писали, що Impossible Foods заявила у травні минулого року, що залучила $300 млн в останньому раунді фінансування напередодні можливого первинного публічного розміщення акцій (IPO) і збільшила таким чином загальну суму інвестицій до $750 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram