Новини
5 Листопада 2019
758

Виробник медобладнання Stryker Corp придбає конкурента Wright Medical Group за $4 мільярди

Угода допоможе Stryker стати одним із лідерів на ринку імплантатів для лікування переломів кісток

Виробник медичного обладнання Stryker Corp (займається імплантатами для суглобів, травматологічним, хірургічним, ендоскопічним, нейрохірургічним й обладнанням для пацієнтів швидкої медичної допомоги) придбає невелику конкурентну компанію Wright Medical Group приблизно за $4 млрд, повідомляє Reuters.

І зазначає, що таким чином компанія перейде у бізнес з виробництва імплантатів для плечей та зап’ясть.

Остання угода з серії консолідацій в індустрії медичного обладнання, сприяє тому, що Stryker має всі шанси стати одним із лідерів на ринку імплантатів для лікування переломів кісток, а також заміни суглобів.

Зазначається, що Wright Medical також виробляє імплантати для стоп і гомілковостопного суглоба. Обсяг продажів компанії минулого року склав $836 млн.

Аналітик Wells Fargo Ларрі Бігельсен зазначив, що угода надасть Stryker можливість зайняти провідну позицію на ринку плечових імплантатів, що було серйозною прогалиною в ортопедичному портфоліо виробника.

“Stryker істотно посилить свою здатність конкурувати та впроваджувати інновації на світовому ринку плечових імплантатів майже на $2 млрд”, – заявив Кевін Лобо, гендиректор Stryker.

У свою чергу Ларрі Бігельсен додав, що Stryker, можливо, доведеться зробити певні вилучення інвестицій у своєму портфелі імплантатів щиколоток, щоб уникнути антимонопольних проблем, оскільки Wright Medical займає близько 70% всього ринку замінників щиколотки.

Після оголошення щодо можливої угоди, акції Wright Medical виросли на 30% до $28,64, акції Stryker – на 4,5% до $202,52.

У Wright Medical оцінюють угоду в $5,4 млрд, яка як очікується, остаточно буде завершена у другій половині 2020 року.

У свою чергу компанія Stryker повідомила, що продовжуватиме шукати можливості для розширення свого окремого підрозділу ортопедії, завдяки якому продажі минулого кварталу склали $1,26 млрд.

Тим часом в Україні активно розвивається сегмент цифрової медицини, який оцінюється у 400 млрд грн. При цьому розробники рішень digital health мають доступ до щонайменше 1% цих грошей.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram