Новини
9 Червня 2020
1 094

Виробник літаючих електротаксі Lilium залучив $35 мільйонів і став єдинорогом

Стартап планує почати комерційні поїздки у 2025 році

Німецький стартап з виробництва повітряних таксі Lilium залучив $35 млн і став компанією-єдинорогом, повідомляє TechCrunch. Оцінка бізнесу перевищила $1 млрд, що робить його одним із найбільш цінних в авіаційній галузі.

Інвестором виступила британська Baillie Gifford, що володіє 6,5% Tesla. Компанія також фінансує Amazon, Spotify, Airbnb і SpaceX. Тепер Baillie Gifford належать менш як 5% акцій Lilium.

У 2019 р. мюнхенська Lilium зробила перший політ п’ятимісного електричного літака Lilium Jet. Транспортний засіб злітає і приземляється вертикально, подібно вертольоту, приводиться в дію 36 електричними реактивними двигунами.

Привабливість повітряного таксі Lilium полягає в тому, що вона може злітати й приземлятися в невеликому просторі, а це робить його ідеальним транспортом для завантажених міст. За словами компанії, таксі може пролетіти 300 км/год на одній зарядці.

Шестихвилинна поїздка з Манхеттена в аеропорт JFK буде коштувати $70, зазначає CNBC. Lilium планує випустити додаток, який дозволить замовляти таксі як в Uber. Комерційні поїздки повинні початися у 2025 р., а управляти таксі будуть люди.

У березні Lilium залучила $240 млн від Baillie Gifford, Tencent, Atomico, Freigeist і LGT. Стартап веде переговори по розширенню фінансування, щоб досягти загального обсягу інвестицій понад $400 млн. Усього Lilium залучила понад $375 млн.

У травні у Великій Британії оголосили про нову ініціативу, спрямовану на підтримку компаній в області повітряного транспорту. Уряд допоможе інноваційним бізнесам в створенні більш стійких видів транспорту.

Як відомо, Toyota інвестує $394 млн у компанію-розробника електричних аеротаксі з вертикальним зльотом і посадкою Joby Aviation.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram