Новини
30 Вересня 2019
599

Виробник елітних яхт Ferretti планує залучити на IPO до $1 мільярда

Компанія отримала дозвіл на первинне розміщення від Borsa Italiana S.p.A – єдиної біржі в Італії

Італійський виробник елітних моторних яхт Ferretti SpA отримав дозвіл від італьської біржі Borsa Italiana S.p.A на розміщення своїх акцій в рамках первинної публічної пропозиції, яка оцінила б виробника яхт в €1,08 млрд ($1,2 млрд), про це йдеться в офіційному повідомленні компанії.

“У пропозиції, зарезервованій для інституціональних інвесторів, орієнтовний ціновий діапазон становитиме від €2,50 до €3,70 за акцію, а вартість компанії складе від €727 млн до €1,08 млрд”, – зазначили у компанії.

За інформацією Reuters, генеральний директор Альберто Галассі заявив, що група планує вільно розмістити 35-40% капіталу. Зазначається, що у першому півріччі компанія отримала прибуток у розмірі €30 млн, враховуючи виторг у €332 млн.

Загалом пропозиція координуватиметься Barclays, BNP Paribas, Mediobanca і UBS.

Ferretti контролюється китайською SHIG-Weichai Group, яка придбала 75% компанії у 2012 році. У 2016 році близько 13% Ferretti придбав Енцо Феррарі – італійський конструктор, підприємець і автогонщик, засновник автомобілебудівної компанії “Феррарі”.

Ferretti SpA продає яхти клієнтам у понад 70 країнах під такими брендами, як Ferretti Yachts, Itama, Wally і Riva. Серед найвідоміших клієнтів – Елізабет Тейлор, Бріджит Бардо, Шон Коннері та Джордж Клуні.

Що стосується інших італійських компаній, то нещодавно футбольний клуб “Рома” оголосив, що планує вперше вийти на ринок облігацій, розмістивши п’ятирічні бонди на €275 млн ($306 млн).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram