Новини
20 Липня 2020
950

Виробництво агропродукції скоротилося на 18,7%

Сільськогосподарські підприємства скоротили виробництво на 26,7%, господарства населення — на 8,4%

Падіння виробництва сільськогосподарської продукції в Україні в січні-червні 2020 р. прискорилося до 18,7% з 2% за підсумками перших п’яти місяців 2019 р., повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на дані Державної служби статистики (Держстат).

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства Тарас Висоцький пов’язує зниження показників виробництва з рядом причин.

“Перш за все, це несприятливі погодні умови в цьому році. Дощі та повені в західній частині України, і водночас тривала посуха на півдні знищили частину врожаїв. До того ж, умови не сприяли своєчасному збору сільськогосподарської продукції. Значний вплив на показники має тривала тенденція до спаду тваринництва в Україні”, — зазначив він.

За даними Держстату, виробництво продукції рослинництва в першому півріччі 2020 р. знизилося до 56,8%, тваринництва — до 2,2% у порівнянні з січнем-червнем минулого року. Сільськогосподарські підприємства скоротили виробництво на 26,7%, господарства населення — на 8,4%.

Як відомо, Україна за підсумками 2019/2020 маркетингового року (МР — липень-червень) експортувала 57 млн тонн зернових, що на 6,8 млн тонн більше ніж у минулому МР.

Нагадаємо також, що Кабмін на підтримку тваринництва та бджільництва виділив 1 млрд грн. Підтримка бджільництва в цьому році запроваджується вперше.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram