Новини
31 Березня 2023
315

Virgin Orbit звільняє 85% співробітників

На такий крок компанія вимушена піти, щоб скоротити витрати

У заяві, поданому в Комісію з цінних паперів та бірж США (SEC), Virgin Orbit заявила, що звільняє 675 співробітників — близько 85% від загальної чисельності персоналу. Рішення було ухвалено після того, як компанії не вдалося отримати “значне фінансування” для подолання фінансових труднощів. Звільнення будуть здійснені у всіх підрозділах компанії та мають бути в основному завершені до 3 квітня, повідомляє BBC.

Virgin Orbit заявила, що виплати звільненим співробітникам та інші витрати становитимуть близько $15 млн. За весь період своєї роботи компанія так і не принесла прибутку.

Virgin Orbit є самостійною дочірньою компанією Virgin Galactic — новина стосується лише її та немає відношення до материнської структури. Virgin Orbit запускає у космос невеликі супутники за допомогою своєї ракети LauncherOne повітряного базування, а Virgin Galactic використовує SpaceShipTwo для перевезення космічних туристів.

Нещодавно компанія призупинила свою діяльність у спробі виправити фінансові справи. Ситуація загострилася після невдалого запуску у лютому.

Перший в історії запуск із Великої Британії довелося скасувати через фільтр вартістю менш ніж $100, при цьому було втрачено 9 супутників.

Virgin Orbit — публічна компанія. Новина про її крах зовсім не сподобалася ринку — акції впали більш ніж на 44%. Минулого року акції компанії оцінювалися у $7,59, а на момент закриття торгів у четвер коштували лише $0,34.

Раніше Investory News писали, що компанія SpaceX запустила 4000-й супутник Starlink.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram