Новини
14 Червня 2019
865

Виправлення помилок обійдеться Bayer у €5 млрд

Компанія пообіцяла знизити на 30% вплив хімічних засобів на навколишнє середовище 

Німецький концерн Bayer, що спеціалізується на виробництві хімічних засобів в області сільського господарства, заявив в п’ятницю, що інвестує €5 млрд ($5,64 млрд) на дослідження по боротьбі з бур’янами, повідомляє Reuters.

Таким чином компанія намагається відновити імідж. Як відомо, Окружний суд Каліфорнії (США) оштрафував німецький концерн Bayer більш ніж на $2 млрд. Корпорація повинна буде виплатити подружжю з Каліфорнії $55 млн, а також понесе штрафні санкції в розмірі $2 млрд. Позивачі стверджують, що використання засобу від бур’янів Roundup, виробленого компанією Monsanto, яка входить в Bayer, стало причиною виникнення у них раку крові.

Після цього випадку акції Bayer недавно досягли семирічного мінімуму.

У дослідженні та удосконаленні нових засобів Bayer пообіцяв знизити вплив на навколишнє середовище на 30% до 2030 р.

Це був третій судовий вирок, винесений проти Roundup, який Bayer придбав в рамках покупки Monsanto в розмірі $63 млрд в минулому році. У компанії все ж стверджують, що гліфосат безпечний.

Як пише видання, зниження ціни акцій призвело до того, що ринкова оцінка Bayer склала $56 млрд — менше, ніж вона заплатила за Monsanto. Це у свою чергу чинило тиск на генерального директора Вернера Баумана, який виступив за поглинання і зіткнувся з негативною реакцією з боку акціонерів.

“Не дивлячись на те, що гліфосат буде продовжувати відігравати важливу роль в сільському господарстві та в портфелі Bayer, компанія прагне надати більше можливостей для виробників”, – йдеться в заяві Bayer.

Компанія також заявила, що буде прагнути зменшити вплив на навколишнє середовище, скоротивши обсяги захисту рослин і забезпечивши більш точне застосування. Це підвищить прозорість наукових досліджень і майбутнього процесу перереєстрації гліфосату в Європейському союзі.

Нагадаємо, українським аграріям нараховано 131,4 млн грн часткової компенсації за техніку та обладнання вітчизняного виробництва, що була придбана протягом грудня 2018 р.у – квітня 2019 р.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram