Новини
11 Грудня 2019
845

Виплати за держборгом наступного року складатимуть 400 мільярдів гривень

З них 170 мільярдів підуть на зовнішній борг

У 2020 році Україна повинна виплатити за державним боргом 400 млрд грн, з яких 170 млрд або близько 4% ВВП – за зовнішнім боргом, повідомляє УНІАН.

За словами Марії Репко, заступника директора Центру економічної стратегії, цей борг потрібно рефінансувати. “Тому важливо дотримуватися бюджетної дисципліни та відновити програму співпраці з Міжнародним валютним фондом”, – йдеться у повідомленні.

На думку пані Репко, саме після відкриття ринку землі, може посилитися приплив інвестицій в Україну. Навіть якщо цей ринок буде закритий для нерезидентів, оскільки українські компанії та громадяни можуть повернути в країну кошти з офшорів.

Крім того, важливим чинником для стабільності гривні відіграє ситуація на сході країни. “Якщо повториться ситуація, як у Донецькому аеропорті, або в Іловайську, або Росія анексує ще частину української території, з політичною стабільністю та курсовою стійкістю доведеться попрощатися”, – зазначає вона.

На початку листопада Investory News писали, що сума державного та гарантованого державою боргу України у гривневому еквіваленті вперше за останні два роки опустилась нижче позначки 2 трлн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram