Новини
11 Жовтня 2019
1 722

“Вінтер Спорт” та Chortkiv-West: В Україні з’явились два індустріальні парки

Розташовані парки у Тернопільській області та Вінниці

На фото: проект індустріального парку Chortkiv-West

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства внесло до Реєстру індустріальних (промислових) парків парки “Вінтер Спорт” (Вінниця) і Chortkiv-West (Чортків, Тернопільська область). Ініціаторами створення парків виступили ТОВ “Хед Вінниця” і Чортківська міськрада відповідно.

Згідно з даними Реєстру, індустріальний парк “Вінтер Спорт” створений на земельній ділянці 25 га, термін його дії — 50 років. Пріоритетними видами діяльності в парку стануть виробництво спортінвентарю для зимових видів спорту, обладнання для підводного плавання та іншого спортивного інвентарю, розміщення IT-підприємств, складські й адміністративні приміщення.

За попередніми розрахунками, на території парку може бути створено понад 1,4 тис. нових робочих місць.

Індустріальний парк Chortkiv-West створений на земельній ділянці площею близько 88 га, заявлений термін його функціонування — 30 років.

Функціональне призначення парку — металообробка і машинобудування, зокрема виробництво компонентів до автомобілів, електротехнічна промисловість і приладобудування, а також агропереробка, легка та харчова промисловість, деревообробна і меблева промисловість.

На території парку може бути створено до 7,3 тис. нових робочих місць.

Прес-служба Мінекономіки інформує, що на сьогодні до Реєстру індустріальних парків України вже внесені 42 парки, при цьому, в 17 парках обрані керівники компанії, в семи залучено учасників (всього 11 осіб).

Нагадаємо, на Одещині зареєстровано другий індустріальний парк “Подільськ”, який має площу 31 га та розрахований на 1 тис. робочих місць.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram