Соцмережі
3 Квітня 2022
654

Віктор Галасюк: Перемога та план Маршала

Буде наша перемога і буде масштабна підтримка України — аналог Плана Маршалла, одного з найуспішніших і наймасштабніших проєктів економічного розвитку в історії людства.

Через план Маршалла США після Другої світової війни сприяли відбудові і економічному розвитку Європи, формуванню Євро-атлантичного партнерства, зростанню добробуту та розширенню ринків, створенню ”санітарного кордону” проти комунізму.

Чотирирічний план (1948-1952) надав допомогу Європі еквівалентну $130 млрд у нинішніх грошах на гуманітарну допомогу, пальне, виробниче обладнання, запчастини й сировину та ін. В основному це були гранти, частково кредити.

Крім грошей вирішальну роль зіграли масштабна технічна допомога і навчання, цілеспрямоване підвищення продуктивності, розвиток міжнародної кооперації і торгівлі.

Завдяки Плану Маршалла ВВП в Європі зріс на третину, а виробництво і торгівля на 40%. Європа стала більш самодостатньою, але її зв’язки і партнерство з США посилились. Це був взаємний виграш.

Це був план з геополітичними цілями, який дав країнам Європи не тільки “рибу” (гроші і ресурси), а й “вудку” (нову економічну політику, технології, ринки).

Наша задача максимально підготуватись, щоб кейс відбудови України став історичним прикладом як і план Маршалла.

PS Мій друг Sergiy Yevtushenko вважає, що його головним принципом (або одним з головних) має бути нульова толерантність до корупції. А ви б що поставили на чолі кута? У мене, до речі, є своя версія, якою потім поділюся.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram