Новини
8 Листопада 2019
924

Війни не буде: Китай та США домовилися щодо поетапного скасування мит

Пекін наполягає, що це має бути 15%-ве мито на імпортовані з КНР товари вартістю $125 мільярдів

Міністерство торгівлі Китаю заявило, що Китай та США за результатами перемовин у ході минулих двох тижнів домовилися щодо поетапного і у рівних пропорціях скасування мит, введених під час багатомісячної торгової війни, повідомляє Reuters.

І додає, що представник адміністрації США так само підтвердив цю інформацію.

“У якому обсязі буде проводитися скорочення мит на першому етапі, залежатиме від змісту угоди першої фази”, – зазначив Гао Фен, офіційний представник міністерства комерції Китаю, пише The Financial Times.

І додає, що називати конкретні тимчасові рамки для втілення досягнутих із США домовленостей щодо скорочення мит в Пекіні обидві сторони відмовилися.

За інформацією видання The Wall Street Journal, перший етап переговорів щодо торговельної угоди між США та Китаєм стосується домовленості про постачання американських сільгосптоварів у КНР, встановлення правил для запобігання маніпулюванню курсами валют, заходів щодо захисту інтелектуальної власності та відкритті ринків Китаю для американських компаній.

“Загалом Пекін наполягає на скасуванні американцями 15% митних зборів на імпортовані з КНР товари вартістю $125 млрд. Ці мита вступили в США в силу на початку вересня. Крім того, китайці домагаються скорочень 25% митних зборів на товари вартістю $250 млрд, що включають верстати, напівпровідники та меблі”, – пише Reuters.

На фоні цих новин, акції на європейських ринках досягли більш ніж 4-річного піка, також зросла й прибутковість облігацій.

Нагадаємо, торговельна суперечка між США та Китаєм, яка, за даними МВФ, робить негативний вплив на глобальне зростання економіки, триває з 2018 року.

З останнього – наприкінці літа Дональд Трамп знову її продовжив, оголосивши що з 1 вересня вводить додаткові мита на китайські товари на загальну суму в $300 млрд – на них накладатиметься додаткове імпортне мито в розмірі 10%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram