Новини
28 Квітня 2023
374

Війна завдала збитків у сфері культури на $7 мільярдів

Також важливо не втратити таланти та зберегти їх в Україні

Збитки у сфері культури через війну в Україні на сьогодні становлять близько $7 млрд, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, пише Інтерфакс-Україна.

“Збитки у сфері культури ми оцінимо зараз у близько $7 млрд. І це не тільки через бомбардування, а взагалі втрати доходів та іншого. Тому коли ми говоримо про відновлення, завжди звертаємо увагу на те, що відновлення також має відбуватися у сфері культури”, — сказав він в інтерв’ю агентству.

Міністр зазначив, що принаймні останні пів року розуміння вагомості культури в Україні підвищилося. “Розуміння того, що культура, можливо, третя після МОЗ та МОН, але є складовою частиною державних пріоритетів, є”, — підкреслив він.

Ткаченко зазначив, що на сьогодні також важливо не втратити таланти та зберегти їх в Україні.

“Люди потребують культури. Ми бачимо зростання на 10% відвідуваності культурних подій протягом війни проти 2021 року з 50% до 60%. Це означає, що люди хочуть читати, хочуть відвідувати театри, принаймні відчувати смак звичайного мирного життя, яке було до широкомасштабної війни”, — сказав очільник відомства.

Нагадаємо, аграрний сектор втратив $8 млрд за час повномасштабної війни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram