Новини
13 Березня 2022
768

Війна в Україні створює інфляційну паніку: В усьому світі стрімко зріс попит на золото

Золото відіграє свою давню роль як надійний притулок у часи воєн та криз

Вторгнення РФ в Україну створює страх перед інфляцією — це викликало різкий попит на золото в усьому світі, пише Bloomberg.

Агентство нагадує, що золото відіграє свою давню роль як надійний притулок у часи воєн та криз.

“Вторгнення Росії в Україну призвело до різкого зростання цін на все, від нафти й газу до пшениці та металів, викликаючи побоювання щодо інфляції та загрожуючи глобальному зростанню.

Це спонукає інвесторів звідусіль, від Відня і Сінгапуру до Нью-Йорка купляти золото, вартість якого зросла до $2070,44 за унцію. Це близько до рекорду, досягнутого під час пандемії”, — пише видання.

З початку року ціни на золото зросли майже на 10% — на підвищеному попиті заробляють торговці дорогоцінними металами.

Так, засновник Philoro Edelmetalle Рудольф Бреннер розповів, що продажі в його мережі зросли втричі, а в магазинах вишикувалися черги. “Люди купують усе”, — сказав він.

У перший тиждень вторгнення РФ в Україну продажі золота і срібла в Сінгапурі зросли на 235%, сказав засновник Silver Bullion Pte Грегор Грегерсен.

За словами виконавчого директора Empire Gold Buyers у Нью-Йорку Джина Фурмана, клієнти віддають перевагу зливкам, а не готівці.

Агентство додає, що ажіотаж роздрібних інвесторів навколо фізичного золота призвів до високих надбавок за покупку, що є ознакою їхнього дефіциту.

Так, щоб отримати у свої руки злиток вагою в одну унцію, покупцям доводиться платити до $100 понад спотову ціну.

Як писали раніше Investory News, поки війна в Україні ще не закінчена, багато інвесторів на Заході почали скуповувати українські та російські облігації, що різко подешевшали, роблячи ставку на те, що вони зрештою відновляться.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram