Новини
3 Лютого 2021
835

Вигоду від продажу вакцини Pfizer оцінили в мільярди доларів

Компанія пропонує найбільшу ціну за двофазну вакцину — вона коштує $19,5 за кожен укол

Американська компанія Pfizer, яка розробила спільно з німецькою BioNTech вакцину проти коронавірусу, оцінила вигоду від продажу препарату в мільярди доларів, повідомляє Bloomberg. У 2021 році фірма планує отримати прибуток в $15 млрд. Всього за підсумками поточного року Pfizer передбачає заробити від $59,4 до $61,4 млрд.

На відміну від деяких конкурентів Pfizer пропонує найбільшу ціну за двофазну вакцину — вона коштує $19,5 за кожен укол.

Для порівняння AstraZeneca Plc, яка ще не отримала дозволу США на свій препарат, заявила, що планує стягувати менш як $4 за ін’єкцію, а препарат від Johnson & Johnson буде коштувати менш як $10.

Спочатку Pfizer і BioNTech планували провести в цьому році 1,3 млрд доз вакцини, тепер вони планують випустити до двох мільярдів доз.

Вакцина від Pfizer і BioNTech стала першим препаратом, застосування якого було дозволено в США та країнах ЄС.

За повідомленням самої компанії, ефективність препарату перевищує 95%, незалежно від того, якого віку, статі або раси були щеплені люди. Однак у фірми можуть виникнути проблеми не тільки через конкуренцію в особі Johnson & Johnson and Novavax, а й через те, що з появою нових штамів коронавірусу може знадобитися розробка додаткових препаратів.

На цей час Pfizer і BioNTech домовилися про постачання 836 млн доз вакцини, зокрема 300 млн для країн ЄС і 200 млн — для США.

Як писали раніше Investory News, Всесвітній банк надасть Україні допомогу обсягом близько 2,5 млрд грн на закупівлю вакцини проти коронавірусу в межах нового проекту “Екстрене реагування на COVID-19 і вакцинацію в Україні”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram