Новини
31 Липня 2020
819

Відзвітували за квартал: Виторг Apple збільшився на 11%, до $59,7 мільярда

Компанія перенесла презентацію iPhone на декілька тижнів

За III квартал 2020 фінансового року, що завершився 27 червня, виторг компанії Apple збільшився на 11%, у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, до $59,7 млрд. На міжнародні продажі припало 60% квартального виторгу, про це йдеться у фінансовому звіті компанії.

Як зазначив глава компанії Тім Кук, рекордний квартал Apple був відзначений двозначним зростанням обсягів продуктів і послуг, а також зростанням у кожному з географічних сегментів компанії.

Прибуток на акцію зріс на 18%, до $2,58. Виторг від продажу iPhone досяг $26,42 млрд, а від сервісів – $13,16 млрд. При цьому чистий прибуток Apple досяг $11,2 млрд проти $10,04 млрд за підсумками третього кварталу 2019 фінансового року.

Також повідомляється, що рада директорів Apple затвердила процес дроблення акцій, що знаходяться в обігу у співвідношенні чотири до одного, аби зробити цінні папери компанії більш доступними для інвесторів.

“Папери розподілятимуть 24 серпня 2020 року: акціонери Apple отримають по три додаткові акції на кожен папір, що знаходиться в обігу, а 31 серпня торгівля розпочнеться вже з урахуванням дроблення”, – пояснили в компанії.

Як зазначає CNBC, під час конференції щодо звітності, фінансовий директор Apple Лука Маестро зазначив, що нові iPhone можуть не з’явитися у вересні.

“Як ви знаєте, у 2019 році ми почали продавати нові iPhone у кінці вересня. Цього року ми очікуємо, що постачання затримається на декілька тижнів”, – заявив він. І при цьому не уточнив, чи затримка стосується усіх нових або тільки деяких моделей iPhone.

До речі, ще у січні 2020 року джерела Nikkei серед постачальників Applе попередили, що виробництво нових iPhone може бути затримано через коронавірус. Тоді співробітникам підприємств Apple у Китаї, близьких до епіцентру поширення коронавірусу, заборонили виходити на роботу через карантин.

Раніше Investory News писали, що американські власники iPhone зможуть отримати від Apple компенсації на суму до $500 у рамках врегулювання справи, що пов’язана з повільною роботою смартфонів. Для охочих вимагати гроші навіть було створено окремий сайт.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram