Новини
29 Жовтня 2021
789

Відтепер Meta: Компанія Facebook змінила назву

Ребрендинг стосується тільки материнської компанії

Засновник Facebook Марк Цукерберг на презентації Connect, що була присвячена метавсесвіту — віртуальному 3D-простору для спілкування та взаємодії людей незалежно від їхнього місцеперебування — у четвер, 28 жовтня, оголосив про те, що компанія змінила свою корпоративну назву на Meta у межах масштабного ребрендингу.

У компанії пояснили, що така назва краще “охоплює” те, що вона робить, оскільки виходить за межі соціальних мереж до таких сфер, як віртуальна реальність. Зокрема йдеться про проєкт “Метавсесвіт”, яким наразі займається за ініціативи Цукерберга.

Передбачається можливість створення онлайн-світу, в якому люди зможуть працювати, грати в ігри та спілкуватися за допомогою шоломів віртуальної реальності. Для реалізації проєкту компанія планує лише в країнах ЄС найняти 10 тис. спеціалістів. Загальний процес створення займе 5-10 років.

“Визначальною якістю метавсесвіту буде відчуття присутності — начебто ви знаходитесь поряд з іншою людиною або в іншому місці. Відчувати присутність іншої людини — це найвища мрія соціальних технологій”, — додав він.

Платформу можна буде використовувати для роботи, навчання, ігор та шопінгу.

У компанії наголосили, що зміна не стосується назв платформ, таких як Facebook, Instagram та Whatsapp — тільки материнської компанії, якій вони належать.

Як зазначає BBC, цей крок слідує за серією негативних історій про Facebook, основаних на документах, опублікованих колишньою співробітницею. Так, Френсіс Хоген звинуватила компанію в тому, що вона “ставить прибуток понад безпеку”.

Після презентації акції Facebook почали зростати більш ніж на 3%, свідчать дані біржі Nasdaq. На піку вони додали в ціні понад $10 та перевищували $322 за акцію.

Нагадаємо, на початку жовтня в роботі соціальної мережі Facebook стався масштабний збій. Не працювали всі додатки й сервіси, що належать Facebook. Зокрема, не завантажувалися сторінки Instagram і месенджер WhatsApp.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram