Новини
18 Травня 2023
346

Відновлення України може завершитися до літа 2026 року

Експерт очікує, що Україна стане “зіркою Європи”

Процес повоєнного відновлення України, за підрахунками експертів, має завершитись до червня 2026 року,  повідомив колишній спецпредставник Держдепу США щодо України Курт Волкер під час брифінгу в Одесі, пише Finance.ua.

“Питання відновлення України вже давно обговорюється серед багатьох спільнот та організацій у всьому світі. Вважається, що завершення цього процесу буде десь у червні 2026 року”, — розповів Волкер.

Він також наголосив, що представники урядів США та Британії вважають, що Україна вже має розпочинати процеси відновлення, адже це частина шляху для перемоги.
“Потрібна економіка, що зростає, тому зараз потрібно дивитися, як займатися відновленням. Все це також прискорює вступ України до НАТО та ЄС”, — зазначив Волкер.

Колишній представник Держдепу додав, що, на його думку, після війни Україна стрімко розвиватиметься і стане прикладом розвитку і за кілька років стане розвиненою інноваційною “зіркою Європи”.

Крім того, за його словами, кошти, які будуть використовуватись для відновлення України, мають надходити на спеціально створений фонд інвестування.

“Потрібно створити фонд інвестування, до якого надходитимуть усі кошти від різних урядів. Також потрібно створити спеціальний виконавчий орган, який регулюватиме процес відновлення України”, — сказав Волкер.

Також він додав, що важливим джерелом фінансування є заарештовані російські кошти, заморожені в банках, які можна використати для відновлення України, і це буде справді великим вкладом в інвестиції.

Раніше Investory News писали, що на саміті Ради Європи схвалено угоду про реєстр збитків від агресії рф.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram