Новини
27 Травня 2021
848

Відеосервіс Vimeo вийшов на IPO з капіталізацією у $8 мільярдів

Компанія має офіси в Україні

Корпорація InterActive (IAC) виділила Vimeo в самостійну публічну компанію і відеосервіс розпочав торгувати на біржі під тікером “VMEO”. Акціонери IAC отримали 1,6235 акції Vimeo за кожний папір IAC, що їм належить, йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Зазначається, що акції відеосервісу у перший день торгів на біржі NASDAQ знизилися на 15% — з $51,8 до $44,1, але у підсумку зупинилися на вартості $45,39.

При цьому до кінця торгів 25 травня ринкова вартість компанії становила близько $8 млрд, що на 33% більше за оцінки у $6 млрд, яку Vimeo отримала у січні після раунду залучення приватних інвестицій.

За словами генерального директора Vimeo Анджалі Суд, компанія завжди розглядатиме можливості злиття та поглинань. “Для нових технологій, інституційних знань та інтелектуальної власності, яких у нас ще немає, для неймовірних команд і талантів. Ми завжди використовували злиття та поглинання як ще один важіль зростання. Ми робитимемо це, якщо буде доцільно”, — наголосила вона.

Своєю чергою фінансовий директор IAC Глен Шифман назвав збільшення ринкової вартості компанії з $6 млрд до $8 млрд захопливим досягненням команди та акціонерів.

Як зазначає DOU, у Vimeo є декілька офісів в Україні, вони знаходяться у Києві та Запоріжжі. Станом на серпень 2020 року в компанії працювало 34 українських фахівців.

Vimeo — американський відео хостинг, зі штаб-квартирою в Нью-Йорку. Станом на 2021 рік у Vimeo було 200 млн користувачів і близько 1,6 млн передплатників.

У листопаді 2020 року, через пандемію COVID-19 кількість користувачів почала зростати й корпорація InterActive залучила $150 млн в очікуванні виділення дочірньої Vimeo як власної компанії. Тоді оцінка Vimeo становила близько $2,75 млрд.

Ще один раунд інвестицій у січні 2021 року приніс сервісу додаткові $300 млн, як результат загальна вартість Vimeo становила приблизно $6 млрд.

Vimeo була повністю виділена як окреме підприємство 25 травня 2021 року й стала одинадцятою компанією, яка виділяється з IAC.

Раніше Investory News писали, що відеосервіс Vimeo збільшив доходи на 54%. За 2018 рік виторг компанії досяг $160 млн.

Тим часом Google планує утримувати податки США з доходів авторів YouTube. За недотримання нових правил розмір ставки для авторів з України доходитиме до 24%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram