Новини
18 Червня 2021
986

Відео: У Китаї 10-поверхову будівлю побудували за 29 годин

Вартість будови становить $3 мільйони

Фото: Broad Group

Висотна будівля була побудована з використанням системи збірних конструкцій Living Building компанії Broad Group. Одна з найпривабливіших особливостей цієї системи полягає в тому, що кожен будівельний модуль в складеному вигляді має ті ж розміри, що й транспортний контейнер, пише New Atlas.

Кожен модуль збирається на заводі та складається в основному з конструкції з нержавіючої сталі, яка містить проводку, ізоляцію, скління і системи вентиляції.

Основна ідея полягає в тому, щоб взяти групу цих модулів розміром з контейнер на будівельний майданчик і складати їх за потреби, закріпивши болтами. Потім вони підключаються до електрики та води й готові до використання.

На відео, випущеному Broad Group, показано, як виглядає процес складання будинку. Він був зведений у місті Чанша на півдні Китаю за 28 год 45 хв.

Broad Group заявляє, що її збірні конструкції дуже міцні, сейсмостійкі й можуть бути розібрані та переміщені за необхідності.

Компанія запевняє, що цю систему можна використовувати для будівництва висотних будівель заввишки до 200 поверхів. Для порівняння: найвища будівля у світі — Бурдж-Халіфа — має лише 163 поверхи.

Згідно з даними сайту TreeHugger, вартість будови, показаного на відео, становить $3 млн, без урахування витрат на транспортування модулів.

Нагадаємо, у Нідерландах з’явився перший повністю завершений житловий будинок, надрукований на будівельному принтері. Оренда будинку коштує як і “звичайне” житло для наймання, а ось інтер’єри у нього далекі від звичайних.

Раніше Investory News дізналися, які є незвичайні житлові приміщення, які можна сконструювати за декілька днів — Lego, пластикові та 3D-будинки. Докладніше за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram