Новини
18 Січня 2021
776

Від Apple вимагають видалити Telegram з магазину додатків

Керівництво месенджера звинуватили у відсутності заходів стосовно користувачів з екстремістськими постами

Американська некомерційна організація Coalition for a Safer Web (“Коаліція за більш безпечний інтернет”) вимагає від компанії Apple видалити месенджер Telegram зі свого магазину додатку, повідомляє The Washington Post.

За інформацією видання, організація подала позов до суду з відповідною вимогою у неділю, 17 січня. Її представники звинуватили керівництво месенджера у відсутності заходів стосовно користувачів, які поширювали повідомлення з екстремістським вмістом, зокрема й після нападу 6 січня на Капітолій США.

Позивачі наголошують, що такий контент порушує умови використання в магазині додатків Apple.

Зазначається, що аналогічний позов планується подати також у відношенні Google. Представники Apple і Telegram поки не прокоментували ситуацію.

12 січня Telegram став другим зі завантаження додатком у США. Зростання його популярності пов’язують з блокуванням акаунтів Трампа в соцмережах і відключення популярної серед прихильників президента США соціальної мережі Parler. Ще однією причиною визнали зміну політики конфіденційності месенджера WhatsApp.

Засновник месенджера Павло Дуров побачив небезпеку в тому, що Apple і Google заблокували Parler. За його словами, немає гарантії того, що подібного не станеться з Telegram. Він також повідомив, що вебверсія Telegram для Safari вже розробляється: нею можна буде скористатися, якщо Apple видалить месенджер з AppStore.

Нагадаємо, палата представників США в середу, 13 січня, вдруге оголосила імпічмент чинному президенту США Дональду Трампу, звинувативши його в підбурюванні своїх прихильників до штурму Капітолію минулого тижня.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram