Новини
5 Грудня 2019
893

Верховна Рада затвердила підвищення квот на постачання м’яса птиці в ЄС

Безмитні квоти на експорт курятини з 2020 року збільшаться до 70 тисяч тонн

Верховна рада України (ВРУ) ратифікувала зміни до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом (ЄС) про збільшення безмитних квот на експорт м’яса птиці в ЄС з наступного року з 20 до 70 тис. т.

Як повідомляє “Європейська правда” з посиланням на “Інтерфакс-Україна”, законопроект №0009 в цілому у вівторок, 3 грудня, підтримали 338 народних депутатів.

“Це внесення змін фактично відкриває нам можливість для початку консультацій щодо перегляду в нашу користь, згідно з нашим інтересам, угоди про асоціацію з ЄС щодо інших товарів ще до завершення п’ятирічного періоду, передбаченого угодою”, —зазначила голова парламентського комітету з питань євроінтеграції України в ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе під час презентації законопроекту у ВРУ.

Парламентський комітет з питань євроінтеграції України з ЄС 4 грудня підтримав законопроект №0009 “Про ратифікацію Угоди у формі обміну листами між Україною та ЄС про внесення змін до торговельної преференції щодо м’яса птиці, передбачених Угодою про асоціацію”.

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Ніколайчук на своїй сторінці у Facebook написав, що законопроект передбачає збільшення безмитних квот для експорту українського м’яса птиці в країни ЄС на 50 тис. т (з 17,6 тис. т). Він зазначив, що ввізне мито в ЄС для цієї продукції є високим — від €19 до €130 (від $21 до $144) за 100 кг чистої ваги.

#ГрафікДняСьогодні Парламентський Комітет з питань інтеграції України з Європейським Союзом підтримав законопроект про…

Опубліковано Sergiy Nikolaychuk Середа, 4 грудня 2019 р.

 

Як відомо, в березні Єврокомісія досягла домовленості з Україною про зміну угоди про зону вільної торгівлі з метою обмежити неконтрольоване ввезення курятини в ЄС.

Рішення стосувалося ситуації, якою незадоволені європейські фермери. Йдеться про знайдений українською компанією “Миронівський хлібопродукт” способі обійти жорсткі обмеження на імпорт курячого філе в ЄС.

Нагадаємо, визначено ТОП-3 країн-імпортерів української агропродукції. Загалом основними ринками збуту вітчизняної агропродукції залишаються три регіони – країни Азії, Європейського Союзу та Африки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram