Новини
21 Жовтня 2021
534

Верховна Рада ухвалила закон про енергоефективність

Документ, на думку авторів, стимулюватиме розвиток енергосервісу в Україні

Верховна Рада України (ВРУ) на засіданні у четвер, 21 жовтня, ухвалила закон про енергетичну ефективність. Законопроєкт №4507 від 17 грудня 2020 року підтримало 282 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою, документ розроблений, зокрема, на виконання договору про заснування Енергетичної спільноти та Угоди про асоціацію з ЄС.

Законопроєктом пропонується встановлення цільового показника щорічного скорочення споживання енергії, який повинен становити не менше ніж 0,7% від сукупного річного обсягу постачань енергії споживачам енергопостачальними організаціями, усередненого за період з 1 січня 2013 року по 31 грудня 2015 року.

Крім того, передбачається встановлення вимог до екодизайну енергоспоживаючих продуктів і послуг, а також вимоги до рівня енергоефективності до закупівель та оренди будівель держорганами влади та органами місцевого самоврядування.

Згідно із законопроєктом, за допомогою держпідтримки запроваджуються заходи стимулювання установки інтелектуальних систем обліку енергії, зокрема побутовими споживачами.

Його положеннями передбачено врегулювання діяльності з енергоаудиту, що містить порядок і особливості кваліфікації енергоаудиторів, процедури здійснення енергоаудиту.

Автори законопроєкту також пропонують популяризувати інструменти енергоефективності серед населення та стимулювати розвиток енергосервісу, законодавчо врегулювавши ці питання.

Нагадаємо, минулого року Україна отримала від ЄБРР 1,5 млрд грн на заходи з енергоефективності.

Раніше Investory News писали, що за годину пластик перетворюється в інгредієнти для палива. Вчені все ближче до того, аби зробити нашу планету набагато чистішою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram