Новини
19 Лютого 2021
738

Верховна Рада ухвалила нову редакцію закону про платіжні послуги

У Нацбанку впевнені, що це стимулюватиме розвиток фінтех-компаній в Україні

Верховна Рада України у п’ятницю, 19 лютого, рішенням 277 народних депутатів ухвалила за основу проєкт закону №4364 “Про платіжні послуги”. Згідно з пояснювальною запискою, документ покликаний замінити застарілий закон “Про платіжні системи та переказ коштів в Україну”.

Як пояснили у пресслужбі Нацбанку, даний законопроєкт покликаний імплементувати в законодавство України основні принципи Другої платіжної директиви ЄС (PSD2).

Зокрема, документ передбачає впровадження концепції відкритого банкінгу (Open banking), що стане стимулом для розвитку фінтех-компаній в Україні. “Після ухвалення закону вони зможуть налагодити взаємовигідне співробітництво з банками та отримати більше можливостей для бізнесу”, — йдеться у повідомленні.

Очікується, що новий закон сприятиме появі нових платіжних стартапів і розширенню кола учасників платіжного ринку, розвитку новітніх платіжних продуктів, сервісів і послуг. Своєю чергою це посилить конкуренцію на ринку та підвищення якості послуг для споживачів.

“Без ухвалення нового закону неможливо забезпечити довгостроковий розвиток платіжного ринку. Впевнений, що норми законопроєкту №4364 відкриють нові можливості для ринку платіжних послуг. Це підвищить конкуренцію та якість платіжних послуг для споживачів”, — прокоментував голова правління НБУ Кирило Шевченко.

Нагадаємо, торік грошові перекази в Україну перевищили $12 млрд. Так, за січень-грудень 2020 року обсяг грошових переказів зріс на 1,7% або $200 млн до $12,121 млрд проти $11,921 млрд роком раніше.

Раніше Investory News писали, що влітку минулого року в Україні запрацювала платіжна система Facebook Pay. Новий підрозділ має назву Facebook Financial або F2.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram