Новини
26 Січня 2021
604

Верховна Рада розблокувала підписання закону про інвестнянь

Документ може бути переданий на підпис президенту України

Верховна Рада України відхилила проєкт постанови №3760-П щодо скасування рішення про прийняття у цілому закону “Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями”, відомий як законопроєкт про інвестиційні няні, поданий до Верховної Ради президентом Володимиром Зеленським.

Проєкт постанови набрав 123 голоси “за” і був відхилений. Таким чином, документ може бути переданий на підпис президенту України та, відповідно, набрати чинності.

Серед запропонованих законопроєктом стимулів від держави — співфінансування інфраструктурних проєктів (будівництво доріг і реконструкція коштом держбюджету, приєднання до електромереж), податкові пільги, надання права користування земельною ділянкою зі спеціальними умовами оплати й інше.

Інвестпроєкт повинен реалізовуватися на території України у сферах переробної промисловості (крім діяльності з виробництва та обігу тютюнових виробів, спирту етилового, коньячного й плодового, алкогольних напоїв) і видобувної (крім видобутку вугілля, нафти й газу).

Також закон поширюється на сферу поводження з відходами, транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності, логістики, освіти, наукової та науково-технічної діяльності, охорони здоров’я, мистецтва, культури, спорту, туризму та курортно-рекреаційної сфери.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Верховна Рада України підтримала у другому повторному читанні закон (№3760) про державну підтримку інвестпроєктів зі значними інвестиціями від €20 млн, який передбачає, зокрема, звільнення таких проєктів від сплати окремих податків. За відповідне рішення проголосувало 252 народних депутатів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram