Новини
21 Червня 2022
494

Верховна Рада проголосувала за повернення мита та ПДВ на імпортні товари та авто

Законопроєкт підтримали 234 народні депутати

ВРУ повернула мита та оподаткування ПДВ на імпортні товари та розмитнення авто з 1 липня, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Йдеться про урядовий законопроєкт №7418. Його схвалили одразу у двох читаннях. За документ проголосували 234 народні депутати.

Законопроєктом передбачено відновити оподаткування для транспортних засобів, що ввозяться громадянами. Також скасовуються пільги для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи.

24 березня Верховна Рада ухвалила Закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану”. Так було, зокрема, звільнено фізичних осіб від сплати митних платежів під час ввезення транспортних засобів.

Напередодні у Верховній Раді зареєстровано урядовий законопроєкт №7418 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування” про скасування пільги на ввезення автомобілів з-за кордону в Україну.

У пояснювальній записці зазначається, що в період звільнення від оподаткування імпорту ввезено понад 119 тисяч автомобілів, непоодинокі випадки преміумкласу. В результаті держбюджет зазнав збитків у розмірі 13 млрд грн.

За даними митної статистики, в середньому щомісячні втрати доходів бюджету становили близько 3 млрд грн ПДВ та ввізного мита.

Нагадаємо, що затверджено штрафи за вивезення незадекларованої валюти за кордон.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram