Новини
16 Липня 2020
987

Верховна Рада призначила Кирила Шевченка головою Національного банку

Відповідне рішення підтримали 332 депутати

В ході засідання в четвер, 16 липня, Верховна Рада України (ВРУ) підтримала призначення голови правління “Укргазбанку” Кирила Шевченка на посаду голови Національного банку України (НБУ).

Відповідне рішення підтримали 332 депутати. Фракція Слуга народу дала 226 голосів, Опозиційна платформа — За життя — 40 голосів, Батьківщина — 21, За майбутнє — 15, Довіра — 17, позафракційні депутати — 13.

Під час виступу в Раді Шевченко заявив, що підтримує політику НБУ, спрямовану на забезпечення макроекономічної та макрофінансової стабільності. При цьому він підкреслив, що Національний банк повинен займатися не тільки забезпеченням макрофінансової стабільності, а й створенням умов для економічного зростання країни.

Кирило Шевченко також зазначив, що співпраця з МВФ “сьогодні є необхідною для подальшої роботи фінансової системи нашої країни” і додав, що головне завдання, яке йому поставив президент, — “збереження інституційної незалежності НБУ”.

Під час засідання комітету він також зазначив, що намагатиметься формувати команду, з якою йому буде комфортно працювати.

Як відомо, 1 липня, Яків Смолій написав та подав президенту України заяву про звільнення з посади голови Національного банку Україниу у зв’язку з відставкою за власним бажанням. Основною причиною вказано систематичний політичний тиск.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram