Новини
19 Червня 2020
1 091

Верховна Рада прийняла закон щодо нових фінінструментів і залучення інвестиції

На ринках капіталу впроваджуватиметься міжнародна практика згідно з останніми законодавчими змінами ЄС

Верховна Рада України у п’ятницю, 19 червня, прийняла в цілому проєкт закону щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів №2284. За відповідне рішення проголосувало 285 народних депутатів.

Україна взяла на себе зобов’язання прийняти цей закон до кінця червня у рамках меморандуму з Міжнародним валютним фондом.

У документі зазначається, що законопроєкт визначає правові засади функціонування ринків капіталу та організованих товарних ринків в Україні, провадження професійної діяльності на зазначених ринках. Крім того врегульовує відносини, що виникають під час емісії та обігу цінних паперів, укладення й виконання деривативних контрактів та правочинів з ними.

Загалом документ спрямований на впровадження на ринках капіталу України міжнародної практики, в тому числі останніх законодавчих змін в Європейському Союзі.

Законопроєктом передбачається викладення закону “Про цінні папери та фондовий ринок” у новій редакції, а саме, а у вигляді закону “Про ринки капіталу та організовані товарні ринки” та викладення закону “Про товарну біржу” у новій редакції з метою уніфікації підходів щодо державного регулювання організованих товарних ринків.

У новій редакції закону про цінні папери пропонується розширити перелік фінансових інструментів шляхом віднесення інструментів грошового ринку до фінансових інструментів, а також запровадження нового виду цінних паперів – депозитних сертифікатів банку, зелених облігацій, опціонних сертифікатів, депозитарних розписок тощо.

Нагадаємо, нещодавно ВРУ прийняла в другому читанні й в цілому закон про збір та облік єдиного соціального внеску, який звільняє від сплати ЄСВ фізосіб-підприємців пенсійного віку і самозайнятих у сфері науки, літератури, культури та медицини.

Крім того Верховна Рада прийняла закон про банки, який став останньою умовою Міжнародного валютного фонду (МВФ) для надання фінансування Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram