Новини
4 Лютого 2021
596

Верховна Рада прийняла закон про фінансовий лізинг

Документом передбачається збільшення податкової бази для подальшого наповнення держбюджету

Верховна Рада України (ВРУ) у четвер, 4 січня, прийняла у другому читанні та у цілому закон №1111 “Про фінансовий лізинг”. За відповідне рішення проголосувало 279 народних депутатів.

Згідно з документом, в Україні передбачається створення необхідних передумов для розширення можливостей використання суб’єктами господарювання операцій фінансового лізингу для оновлення основних фондів, збільшення виробництва валового продукту, а, отже, й податкової бази для подальшого наповнення державного бюджету.

Крім того, пропонується посилення на законодавчому рівні захисту прав споживачів лізингових послуг, зокрема, від недобросовісних дій лізингодавців.

Також розширення пропозиції на ринку довгострокових ресурсів для українських підприємств і здешевлення лізингових послуг для лізингоотримувачів.

Раніше Investory News писали, що Верховна Рада наприкінці січня прийняла у другому читанні та у цілому законопроєкт № 3087-д про створення Бюро економічної безпеки. За відповідне рішення проголосувало 242 депутати.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram