Новини
11 Грудня 2021
565

Верблюдів дискваліфікували на конкурсі краси в Саудівській Аравії через укол ботоксу

Десятки заводчиків розтягували верблюдам ніс, робили їм ін’єкції ботоксу під шкіру голови та в губи тощо

Влада Саудівської Аравії дискваліфікувала понад 40 верблюдів, які брали участь у конкурсі краси, через заборонені маніпуляції із зовнішністю тварин, повідомляє The Guardian.

Конкурс щорічно проводять у межах фестивалю верблюдів імені короля Абдул-Азіза — подія стартувала у грудні. Вона проходить у пустелі на північний схід від столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяда та триває протягом місяця.

Заводчикам найкрасивіших тварин пропонують поборотися за призовий фонд обсягом у $66 млн.

Члени журі конкурсу визначають переможця на підставі форми голови, шиї та горбів верблюда, а також враховують його вбрання та вміння позувати. Строго заборонено робити учасникам уколи, підтяжку та інші косметичні процедури з метою покращити зовнішність.

Цього року судді виявили, що десятки заводчиків розтягували верблюдам ніс, робили їм ін’єкції ботоксу під шкіру голови та в губи, щоб ті здавались більше, використовували гормони для зміцнення м’язів та філери, щоб морда тварини виглядала більш “розслабленою”.

“Організатори прагнуть припинити всі акти фальсифікації та обману для прикраси верблюдів”, — сказано у звіті фестивалю. Уточнюють, що для виявлення порушень судді використовують передові технології, скринінги та тести, а на винних в обмані чекає “суворе покарання”.

Крім конкурсу краси на фестивалі проходять верблюжі перегони та інші змагання, також тварин виставляють на продаж. Мета події — нагадати про важливу роль верблюда у культурі та традиціях бедуїнів.

Як писали раніше Investory News, дослідники, застосовуючи той же підхід, що й верблюди для збереження прохолоди й економії води в умовах розпеченої пустелі, розробили систему, яка зберігає прохолоду в жарких умовах без необхідності у джерелі живлення.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram