Новини
9 Грудня 2019
949

Венчурний інвестор і співзасновник AVentures Capital заявив про рейдерську атаку на його активи

Андрій Колодюк повідомив, що атака на його активи пов’язана з “неіснуючим боргом у $25 млн”

Фото: Анастасія Ткаченко

Відомий венчурний інвестор, співзасновник фонду AVentures Capital, оператора Divan.TV та інших бізнесів Андрій Колодюк заявляє про рейдерську атаку на його активи. Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

“На всі компанії, в яких я є співакціонером, готується рейдерське захоплення. І воно вже почалося”, — написав пан Колодюк, додавши, що інформаційна атака проти нього триває протягом останніх двох місяців.

За його словами, кілька днів тому людина на ім’я Іван, що назвалася юристом банку Фінанси та Кредит, надіслав усім партнерам Колодюка повідомлення у мережу LinkedIn.

“У цьому повідомленні Іван пише, що на мене готують колективний судовий позов, нібито через те що я повинен комусь $25 млн і просить поділитися будь-яким компроматом на мене”, — додає Колодюк.

Водночас імен імовірних організаторів атаки він не називає. Натомість, у пості наголошується, що основною метою атаки є “підготовка грунту суспільства для того, щоб рейдерським способом відібрати активи и проєкти”, у яких задіяний Колодюк. “До цієї кампанії долучилися деякі з моїх численних боржників. Загальна сума боргу і невиконаних зобов’язань у них переді мною на десятки мільйонів доларів”, — додав він, підкресливши, що борг у $25 млн – вигаданий.

Андрій Колодюк додав, що на сьогодні у нього і його компанії немає ніяких судових позовів “з вигаданого боргу в $25 мільйонів”, але підозрює, що найближчим часом з’являться сфальсифіковані документи з його підписом про передачу його активів у рахунок неіснуючого боргу.

Зазначимо, у червні 2019 року засновник стартапу PassivDom Максим Гербут публічно обвинуватив Андрія Колодюка у здирництві, написавши, що інвестор нібито вимагав долю у 35% та шантажував стартапера. Обвинувачення були висунуті на фоні внутрішнього скандалу за участі ексспівробітника PassivDom.

У свою чергу Андрій Колодюк зазначив на своїй сторінці у Facebook, що через місяць має відбутися засідання американського суду у справі інвестора проти Максима Гербут за нецільову розтрату коштів і шахрайство. “Такі звинувачення ставлять під сумнів довіру іноземних інвесторів до українських стартапам. Репутація країни в питаннях інвестицій важливіше внутрішніх чвар”, — додав він.

Редакція Investory News буде слідкувати за розвитком подій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram