Новини
13 Липня 2020
1 015

“Велосипедний бум”: У світі спостерігається дефіцит двоколісного транспорту

Через пандемію обсяг продажів велосипедів на найбільших світових ринках перевищує пропозицію

На західних ринках і в Азії виробники велосипедів не можуть задовольнити попит покупців, що постійно зростає, бо вони віддають перевагу цьому виду транспорту в період пандемії коронавірусу, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що багато магазинів по всьому світу велосипеди розпродають відразу ж, як тільки до них надходить нова партія.

“Це той випадок, коли обсяг продажів велосипедів на найбільших світових ринках перевищує пропозицію”, – розповідає консультант Human Powered Solutions Джей Таунлі, повідомляє Financial Times.

Згідно з даними дослідницької компанії Foxintelligence, онлайн-продажі велосипедів у Франції підскочили на 350% у квітні на фоні поширення коронавірусу в Європі.

“Наразі французька мережа магазинів спортивних товарів Decathlon, представлена ​​по всьому світу, повідомила, що в багатьох з її магазинів закінчилися бюджетні моделі велосипедів, і “десятки тисяч” осіб перебувають в очікуванні нових постачань”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що компанія стала купувати старі велосипеди для ремонту та перепродажу, щоб задовольнити попит з боку покупців.  “Ми помітили цей величезний стрибок”, – зазначив директор із зовнішніх комунікацій Decathlon International Ксав’є Рівуар, назвавши поточну ситуацію “велосипедним бумом”.

Своєю чергою співвласник компанії Turin Bicycle, яка має магазини в Чикаго та Денвері, Лі Катц заявив, що розпродав всі моделі, які коштували менше ніж $1 тис. “Я в цьому бізнесі 55 років і пройшов через багато злетів і падінь. Нічого подібного ніколи раніше не траплялося”, – наголосив він.

Як зазначає FT, попит на велосипеди обумовлений тим, що багато людей прагнуть уникати поїздок у громадському транспорті через збільшення ризику зараження коронавірусом, тоді як співробітники компаній, відправлені в неоплачувану відпустку, шукають спосіб провести дозвілля.

“Зростання популярності велосипедів також пов’язане з різким падінням автомобільного трафіку на дорогах у багатьох містах світу у зв’язку з нокдаунами”, – йдеться у повідомленні.

Тим часом лондонський виробник складних велосипедів Brompton, які можуть обійтися покупцям більш ніж в 1 тис. фунтів стерлінгів, також відзначає різке зростання попиту.

“У нас ніколи не було такої активної торгівлі, – наголосив головний виконавчий директор компанії Уїлл Батлер-Адамс. – Попит перевищує наші можливості”. Компанія не братиме нові замовлення від магазинів до жовтня, однак почала продавати велосипеди безпосередньо через інтернет.

Нестача пропозиції в магазинах призвела до зростання попиту на послуги з ремонту велосипедів. “Записуватися на ремонт потрібно за дві-три тижні наперед”, – розповідає співробітник паризького магазина велосипедів Cyclable Марк Матеус, відзначаючи, що подібна ситуація спостерігається з того часу, як був знятий локдаун.

При цьому багато потенційних покупців ставлять собі питання, чому виробники не можуть збільшити обсяг виробництва. Зазначається, що обмежені можливості збільшення пропозиції пов’язані із заходами соціального дистанціювання, які передбачають дотримання дистанції між працівниками, а також відсутністю персоналу у зв’язку з хворобою або самоізоляцією.

“Brompton вніс ряд змін у роботу заводу на заході Лондона, щоб забезпечити безпеку працівників, – розповів Батлер-Адамсю, – й наразі наближається до рівнів виробництва до пандемії”.

Ще однією причиною дефіциту пропозиції є те, що Китай і Тайвань, два найбільших в Азії виробника, виявилися серед країн, які першими відчули наслідки пандемії. А це призвело до масштабних збоїв в їх колах постачань, а також закриття заводів і портів.

Раніше Investory News писали, що в США, Великій Британії та Австралії активний попит на велосипеди. У деяких магазинах продавці називають велосипеди “новим туалетним папером” за аналогічний ажіотаж.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram