Новини
10 Грудня 2020
683

Великий транш: “Укртрансгаз” отримав 3,85 мільярда гривень за корпоративні права в ОГТСУ

Чистий прибуток “Оператора ГТС України” за січень-вересень 2020 року склав понад 20 мільярдів гривень

АТ “Магістральні газопроводи України” (“МГУ”) здійснило перший платіж АТ “Укртрансгаз” у розмірі 3,85 млрд грн за корпоративні права в статутному капіталі ТОВ “Оператор ГТС України”, йдеться у повідомленні пресслужби компанії.

Зазначається, що платіж здійснено у межах виконання договірних зобов’язань, які сторони взяли на себе у рамках процесу з відокремлення від “Нафтогазу” діяльності з транспортування природного газу (анбандлінг).

У фінансовому звіті “Нафтогазу” зазначалося, що договір купівлі-продажу частки в ОГТСУ передбачає отримання групою початкового фінансового внеску обсягом 3,871 млрд грн і регулярні змінні платежі протягом 15 років на основі динамічної ціни, розрахованої за формулою, погодженою сторонами.

“Дебіторську заборгованість було визнано на дату продажу ОГТСУ вартістю у 81,306 млрд грн. Окрім того, 1 січня 2020 року “Укртрансгаз” продав ОГТСУ власний газ, необхідний для роботи системи, на 4,53 млрд грн”, — йдеться у повідомленні.

За підсумками січня-вересня 2020 року ОГТСУ отримав чистий прибуток обсягом 20,277 млрд грн, чистий дохід — 44,827 млрд грн.

Нагадаємо, у грудні 2019 року президент підписав закон для анбандлінгу “Нафтогазу”. У процесі було створено ТОВ “ОГТСУ”, якому передали функції “Укртрансгазу” з управління ГТС України.

ОГТСУ було передано у власність АТ “Магістральні газопроводи України”, 100% акцій якого Кабмін передав в управління Міністерству фінансів. Одночасно держава передала новому оператору в управління газотранспортну систему терміном на 15 років.

Український регулятор НКРЕКП 24 грудня 2019 року сертифікував “ОГТСУ” і видав йому ліцензію на здійснення господарської діяльності з транспортування природного газу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram